دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۴۳۲۰
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۱
حدود ۲۰ نوع فلز و ماده معدنی در ساخت یک گوشی هوشمند به کار می‌رود که علاوه بر ارزش مادی، استخراج و تولید آنها به محیط زیست نیز ضرر می‌رساند. بنابراین توصیه می‌شود گوشی‌های هوشمند غیرقابل استفاده و شکسته را دور نیندازیم.

آوای خزر/ قیمت قابل توجه تلفن‌های هوشمند در سطح جهان در کنار توصیه به دور نینداختن آن با بقیه زباله‌ها احتمالا توجه شما را هم به این وسیله پرکاربرد جلب کرده است. بیشتر وسایل الکترونیکی که امروزه استفاده می‌کنیم بر پایه تعدادی از مواد معدنی و ارزشمند، از آلومینیوم گرفته تا روی، ساخته می‌شوند.

در سال ۲۰۲۱، حدود ۱.۵ میلیارد گوشی هوشمند در سراسر جهان فروخته شده و به گزارش الجزیره این رقم در سال ۲۰۰۷، ۱۲۲ میلیون دستگاه بوده است. با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود که تقریبا از هر پنج نفر، چهار نفر صاحب گوشی هوشمند هستند؛ حدود ۷۸ درصد از جمعیت جهان.

تنها در مورد گوشی‌ تلفن همراه باید گفت که بیش از نیمی از اجزای آن از جمله لوازم الکترونیکی، صفحه نمایش، باتری و بلندگوها از مواد معدنی و نیمه فرآوری شده ساخته شده‌اند. لیتیوم و کبالت برخی از فلزات کلیدی هستند که برای تولید باتری استفاده می‌شوند. در سال ۲۰۱۹، حدود ۶۳ درصد از تولید کبالت جهان از جمهوری دموکراتیک کنگو تامین شد.

تانتالم یکی دیگر از فلزات مورد استفاده در تجهیزات الکترونیکی است. خازن‌های تانتالیوم در تلفن‌های همراه، لپ‌تاپ‌ها و در انواع لوازم الکترونیکی خودرو یافت می‌شوند. جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا بزرگترین تولیدکنندگان تانتالیوم در جهان هستند. آنها با هم نیمی از تانتالیوم جهان را تولید می کنند.

فلزاتی مانند تیتانیوم، قلع و مس نیز در ساخت گوشی کاربرد دارند؛ طبق گزارش کنگره جهانی معدن، تنها در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۷.۹ میلیارد تن مواد معدنی در جهان استخراج شده و در این بین، آسیا به عنوان بزرگترین تولید کننده، ۵۹ درصد از کل تولید به ارزش ۱.۸ تریلیون دلار را به خود اختصاص داد. آفریقا نیز حدود ۵.۵ درصد از مواد معدنی جهان را به ارزش ۴۰۶ میلیارد دلار تولید می‌کرد.

این میزان استخراج و فرآوری مواد معدنی در کنار افزایش تولید و تقاضا در بازار تلفن همراه، توجه به این نکته را ضرورت بخشیده که یک گوشی قدیمی و شکسته شما را باید بازیافت کرد؛ و مس، قلع، نیکل و تانتالیوم موجود در آن را می‌توان در دستگاه‌های آینده مورد استفاده مجدد قرار داد.

به کارگیری مواد معدنی قابل بازیافت از دستگاه‌های دور ریخته شده دی اکسید کربن بسیار کمتری نسبت به استخراج مجدد آنها تولید می‌کند. فلزات و آلیاژهای به موجود در تلفن‌های هوشمند اغلب «مواد معدنی پیچیده» نامیده می‌شوند، زیرا استخراج آنها چالش‌های خاص خود را دارد؛ بازیافت این مواد به این معنی است که حتی با افزایش تقاضا برای لوازم الکترونیکی، نیازی نیست که تقاضا برای مواد معدنی مورد نیاز افزایش یابد و این کمکی بزرگ به محط زیست و طبیعت خواهد بود./همشهری انلاین

فلزات گران‌بهای گوشی تلفن همراه | با یک گوشی شکسته چه کنیم؟
مواد معدنی به کار رفته در تولید یک گوشی هوشمند
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار